Beerstec, Munich (10.12.2013. – 17.12.2013.)

Posted on Posted in Posjećeni eventi

B2Kao što se da zaključiti iz naslova radionice, proveli smo tjedan dana u Münchenu, učeći kako se proizvodi pivo! Tijekom praktičnog dijela radionice posjetili smo Weihenstephan pivovaru nedaleko Münchena, usko povezanu s fakultetom proizvodnje piva i drugih pića, gdje smo poslušali nekoliko izvrsnih predavanja o proizvodnji piva, testiranjima i pravilnom točenju! Također obišli smo i proizvodni kapacitet same pivovare gdje smo mogli okusiti nekoliko stadija proizvodnje piva. Zatim je uslijedila posjeta i obilazak Paulanerove pivovare smještene u Münchenu i naravno kušanje nekoliko vrsta Paulaner piva uz priču o svim detaljima proizvodnog ciklusa od nabave vode, uzgoja žitarica i hmelja da pripreme boca za točenje. Na kraju smo se u prostorijama Tehničkog sveučilišta i sami okušali u proizvodnji piva koje smo kasnije i isprobali i ocijenili izvrsnim. 😉

Da ne biste mislili da smo se samo bavili proizvodnjom piva, bilo je tu i odlične zabave, sjajnih razgledavanja i brojnih drugih aktivnosti poput klizanja ili tradicionalnog city rally-a. Kao što priliči adventu, obišli smo nekoliko Christkindlmarkt sajmova i uživali u kobasicama, Glühwein-u i različitim punčevima. Tijekom slobodnog vremena pri samostalnoj proizvodnji piva organizatori iz LC München-a su nam priuštili cjelodnevni Soft skills training na temu komunikacijskih vještina i emocionalne inteligencije što je rezultiralo brojnim zanimljivim igrama i primjenama u praksi tijekom ostatka radionice. Posjetili smo i dvorac Neuschwanstein po čijoj je panorami nastao i poznati Walt Disney logo.

B5

 

Priliku smo iskoristili za grudanje s drugim sudionicima i uživanje u pogledu na prekrasan dvorac i okolicu. Posljednji dan radionice proveli smo u Siemensovom centru za procjenu budućih zaposlenika gdje smo i sami prošli kroz takvu procjenu, svakako jedno zanimljivo i poučno iskustvo.

 

B1-300x200Osim što smo puno toga vidjeli i naučili, najviše od svega smo se dobro zabavili i proveli. Posjetili smo Shisha bar, nekoliko klubova, pubova, kafića, uživali na Sensation White tematskoj zabavi organiziranoj za sve sudionike radionice i organizatore, te se odlično proveli na internacionalnoj večeri. Na kraju je lako reći da smo doživjeli jedno nezaboravno međunarodno iskustvo i stekli brojne nove prijatelje te se svakako veselimo sljedećoj radionici.

Hrvoje Novak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *