Charge Up In Krakow, Krakow (14.04.2013. – 21.04.2013.)

Posted on Posted in Posjećeni eventi

KrakowOko 20 EESTEC-ovaca provelo je ovaj proljetni tjedan u Krakowu, gradu s najvećom studentskom populacijom u Poljskoj. Pošto akademskog dijela gotovo i nije bilo, imali smo jako puno vremena za različite aktivnosti koje su nam organizatori pripremili.  Tako smo obilazili razne znamenitosti: najveći otvoreni trg u Europi,  mnoštvo crkvi, parkova, uskih ulica te sačuvanih zidina (među kojima je najpoznatija kraljevska utvrda Wawel), šetali se uz obalu rijeke Visle te promatrali vatru koju izbacuje Wawelski zmaj. Zanimljivo, povijesna jezgra Krakova je 1978. dobila čast da bude prvo mjesto upisano na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Krakow-4-300x224Pored obilaska Krakowa, sudjelovali smo na raznim aktivnostima team-buildinga, kao i na LaserTag-u, te na tematskom Hippie partyju. Imali smo i dva cjelodnevna izleta: jedan dan proveli smo u obližnjem rudniku soli starom 700 godina (Wieliczka), a drugi dan obilazili smo koncentracijski  logor Auschwitz, jedan od najstrašnijih spomena na Drugi svjetski rat. Kraj tjedna proveli smo na dvodnevnom izletu u mjestu Zakopane, poznatome po zimskom turizmu, kao i jednom od poznatih poljskih skijališta. tamo smo uživali u planinskom zraku, prirodi i planinama.

Poljska je zemlja s ogromnom kulturnom baštinom i mnoštvom prirodnih ljepota koje vrijedi posjetiti. Gostoprimstvo i osmijeh na njihovim licima pratit će vas svuda!

Eugen Poljičak i Mate Čorić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *