Check this out, LC Gdansk (24.10.2015. – 31.10.2015.)

Posted on Posted in Posjećeni eventi

Međunarodna radionica „Check this out“ održala se od 24.- 31.10 .2015 u gradu na samom sjeveru Poljske – Gdanjsk-u.
Tema radionice bila je testiranje software-a. Tjedan dana razni stručnjaci iz tog područja su nam prenosili svoja iskustva i znanja. Među poznatijima su „Comarch“,“Radmor“,“Code:Me“ „Sparta“ (i ne, nema veze s filmom 😀 ).
Osim teorijskog predavanja imali smo i praktične dijelove u kojima smo kodirali zajedno s predavačima gdje smo mogli iz prve ruke isprobati određene dijelove zadatka i modificirati ih po želji.
Također smo bolje upoznali komunikacijske probleme u izradi projektnog zadataka; od razgovora s klijentom i njegovih želja do načina prenošenja zadatka programerima i dizajnerima te unazad probleme u komunikaciji od programera i dizajnera preko menadžera do klijenta.
Na radionici je sudjelovalo 10 participanata sa svih strana Europe. Bili smo smješteni u hostelu udaljenom 20-tak minuta tramvajem od fakulteta gdje su se održavala predavanja. Blizu hostela se nalazi i glavni kolodvor što nam je uvelike olakšalo dolazak i odlazak jer nismo morali dugo vući prtljagu po gradu. Glavno okupljalište mladih je Sopot. To je mjesto u blizini Gdanjsk-a prepuno noćnih klubova koje smo u 2 navrata imali priliku posjetiti. Zanimljivo kod Poljaka je što su svi rasplesani i pri dolasku u klub odmah krenu na plesni podij, bilo u klubu 10 ili 150 ljudi. Njihov glavni moto je da plešu i da se zabavljaju. Zanimljivo je i što u većini klubova pušenje nije dozvoljeno osim u posebno označenim prostorijama. U klubovima su cijene alkoholnih pića jako povoljne. Na internacionalnoj večeri imali smo priliku probati poznatu poljsku vodku „Soplicu“.
Budući da je ovo bio prvi ovakav event za tadašnji JLC Gdanjsk (kasnije promoviran u LC Gdansk), ne sumnjam da će im s ovim iskustvom idući eventi biti samo još bolji. Zbog svega navedenog, sljedeći se put nemojte dvoumiti oko prijave!

Matej Vukosav

 

unnamed

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *