“Croapps” internacionalna radionica – 10.5. – 17.5.

Posted on Posted in Naši eventi

Inspirirani prošlogodišnjim uspješnim radionicama, baziranim na mobilnim i web aplikacijama, ove godine odlučili smo po drugi put organizirati radionicu CroApps. Učiniti radionicu boljom od prošlogodišnje predstavljao je izazov, ali i motivaciju da damo sve od sebe.

Prvi korak uspješnog početka radionice bio je dobiti dovoljan broj prijava. S obzirom da se radionica održavala u isto vrijeme kada i EESTEC Kongres (najvažniji EESTEC događaj), u početku smo bili zabrinuti da u tome nećemo uspjeti. No, strah je bio nepotreban - prijava je bilo i više nego dovoljno, a sudionici koje smo odabrali bili su odlični. Ipak, u zadnji tren dvoje sudionika je otkazalo sudjelovanje na radionici, no problem smo riješili tako što smo pozvali dvoje EESTECovaca iz LC Sarajeva.

Radionica je počela 10. svibnja. Prvi dan bio je predviđen za druženje i upoznavanja. Na Bundeku smo organizirali roštilj za sve sudionike radionice i ostale članove LC Zagreba. Tamo su bile organizirane tzv. ice breaking igre, kako bi se sudionici što lakše upoznali i zbližili. Odmah na početku radionice naišli smo na poveći problem. Glavna organizatorica ne-akademskog dijela ozlijedila je nogu te ostatak radionice nažalost nije bila u mogućnosti obavljati sve svoje zadatke. No tada su članovi LC Zagreba udružili svoje snage i raspodijelili zadatke među sobom.

Akademski dio počeo je idući dan i bio je podijeljen u dva dijela. Prvi dio sastojao se od uvoda u programski jezik Javu, dok je drugi dio uključivao uvod u Android i praktični dio - razvoj aplikacije. Predavanja su držali profesori Fakulteta Elektrotehnike i Računarstva (FERa), kao i naši sponzori. Na radionici je sudjelovalo 15 studenata iz cijele Europe i 54 studenata s FER-a.
Ne-akademski dio bio je ispunjen s raznim zanimljivim i zabavnim aktivnostima. Svaku večer sudionici su se družili zajedno s hrvatskim studentima, razmjenjujući tako kulturne običaje. Strani studenti imali su priliku probati tradicionalna hrvatska pića Medicu i Šljivovicu.
U utorak popodne sudionici su se zabavili uz Bubble Football, a navečer je bila organizirana internacionalna večer. Na internacionalnoj večeri strani studenti donijeli su svoja tradicionalna jela i pića, koje su onda svi ostali studenti mogli kušati.
U srijedu je bio održan tzv. city rally, na kojem su sudionici, podijeljeni u timove, dobili razne zadatke uz pomoć kojih su na zanimljiv način istražili Zagreb.
Planove nam je malo pomrsila kiša i ružno vrijeme, pa smo predviđeni piknik u Maksimiru zamijenili kuglanjem.
U subotu smo išli na prekrasna Plitvička jezera, koja su, unatoč kiši, na strane studente ostavila jako lijep dojam.
Vrijeme i trud koji smo uložili u organizaciju ovog eventa, na kraju su se isplatili i rezultirali velikim uspjehom. Sudionici su bili zadovoljni a članovi LC Zagreba postali su motiviraniji, puni lijepih uspomena i želje da idući projekt bude još uspješniji.

CroApps organizacijski tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *