DiscoTech, Hamburg (22.09.2013. – 29.09.2013.)

Posted on Posted in Posjećeni eventi

Hamburg-1-300x300Ovaj drugi po veličini grad Njemačke, grad – luka na ušću rijeke Elbe, zbog velikog broja mostova i kanala prozvan i Venecijom sjevera, sigurno je vrijedan posjete. Grad je naime gotovo uništen tijekom bombardiranja u Drugom svjetskom ratu, te se šetnjom po gradu mogu susresti uglavnom novije građevine koje svojom arhitekturom stvaraju duh modernog grada koji ipak ima dugu tradiciju. Grad je pun ljudi iz svih dijelova svijeta, što se da primjetiti slušajući razgovore na engleskom, njemačkom, turskom i drugim jezicima dok se vozite fenomenalno organiziranom gradskom željeznicom.

Tema radionice bilo je interakcija svjetla i glazbe kroz tehnologiju – zadatak je bio filtrirati i frekvencijski analizirati audio signal koji dolazi iz mp3 playera, te daljnjim procesuiranjem tog signala upravljati LED diodama, odnosno, prikazivati glazbu preko šarenih lampica. Za radionicu je trebalo imati predznanje osnova rada u C programskom jeziku, ali i ljudima koji nisu imali dobro predznanje nije bio problem uključiti se u rad na zadatku.

Uz akademski dio bilo je i puno ostalih sadržaja – posjet Holsten pivovari, razni roštilji, koncertna večer, posjet  njihovoj tradicionalnoj ribarnici Fischmarkt, obilazak Hamburga kanuima gdje smo nekoliko sati veslali kroz kanale i jezera, te mnogi drugi. Noćni život ovog grada je doista raznolik, jednostavno je nemoguće da ne pronađete mjesto za izlazak koje vam se neće svidjeti.

Svakako preporučujem posjet ovom modernom i raznolikom gradu, koji, uz njemačku organiziranost odiše i drugim elementima, zabavom i raznolikosti.

Eugen Poljičak

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *