O radionici

Umjetna Inteligencija je danas sve prisutnija u svakodnevnom životu. Iako to možda niste svjesni, kroz Gmail vam više ne dolazi skoro ništa Spam poruka, Google Translate sve bolje i bolje prevodi jezike, Facebook jako dobro zna tko ste i što vam treba i to vam nudi kroz oglas. A znate li da je novoizabrani predsjednik SAD-a drastično povećao šanse na izborima koristeći baš metode i tehnike umjetne inteligencije i Machine Learninga kao jedne od grana?

EESTech Challenge je radionica na temu Machine Learninga koja će se održati u srijedu 3.5., u organizaciji studentske udruge EESTEC i Hrvatskog Telekoma zajedno sa Combisom i Iskonom.

Strojno učenje jedno je od danas najaktivnijih i najuzbudljivijih područja računarske znanosti, ponajviše zbog brojnih mogućnosti primjene koje se protežu od raspoznavanja uzoraka i dubinske analize podataka do robotike, računalnog vida, bioinformatike i računalne lingvistike. 

Studentima se nudi stjecanje osnovnih i naprednih znanja u području strojnog učenja i umjetne inteligencije, kroz rad u timu i rješavanju postavljenog zadatka. Radionica nudi predavanje s uvodom u Machine Learning gdje ćete saznati sve o njemu i kako ga poslovanje koristi. Nakon toga slijedi timsko rješavanje poslovnog problema koji se rješava upotrebom baš tih tehnologija.

Za radionicu vam je potrebno osnovno poznavanje programskih jezika ( Python )  i koncepata strojnog učenja, vlastito računalo, neki od Machine Learning library-a za Python, preporučamo TensorFlow.

Ako se pokažete dobri u rješavanju poslovnog problema, dobiti ćete nagrade, ali ćete biti i zamijećeni kao kandidati za buduće poslove koje HT grupa tek otvara.

Zato, pozivamo vas zainteresirane da oformite tročlanu ekipu i prijavite se na EESTech Challenge! Prijave su otvorene i dostupne na ovom linku prijava, a traju do 26.4.

Ukoliko nemate tim, ali željeli bi također sudjelovati, prijavite se na gornjem linku, ali bez dijela o timu. Mi ćemo Vas povodom objave sudionika rasporediti u timove. Ne brinite. 😉

Za više informacija pratite facebook stranicu EESTechChallengeZagreb ili nas pitajte na eestech@eestec-zg.hr.