Grand Theft EESTEC, LC Hamburg (30.11.2014. – 07.12.2014.)

Posted on Posted in Posjećeni eventi, Uncategorized

EESTEC LC Hamburg je organizirao od 30.11.2014-07.12.2014 radionicu s ciljem upoznavanja Unity tehnologije izrade video igara. Uz to što smo izradili vlastitu igricu naučili smo raditi u timu i stekli smo osnovne markentiške vještiname. Glavna prednost izrade igrica u Unity okruženju je ta što je kod prenosiv preko platformi, a većina pozadinskih problema je riješena, te se praktički ideja može odmah prenjeti u neki smisleni oblik spreman za isporuku na tržište.

Hamburg se nalazi na sjeveru NJemačke, te je druga najveća luka Europe. U gradu se mogu vidjeti ljudi podrijetlom iz različitih dijelova svijeta. Grad ima najveći bdp u Njemačkoj, te se taj podatak i osjeti u dotjeranosti i ljepoti grada. Primljeno je 16 participanata iz svih dijelova Europe, a već nakon prve večeri smo imali osjećaj kao da se svi dobro znamo. Uz službeni dio radionice organizirani su bili posjeti Muzeju minijatura, Božićnom sajmu, dječjoj igraonici, tvornici pive, vožnji trajektom, tržnici ribe i centru grada.

Veoma me se dojmio posjet muzeju u kojem su cijeli gradovi bili prikazani maketama uz nevjerojatne detalje i to na čak 2300 m^2, te preko 20 km tračnica za vlakove. Temperature su bile dosta niske, ali nas to nije zaustavilo da svaku večer zagrijemo atmosferu u drugom klubu. Slučajno se dogodilo da je radionica u Istanbulu organizirala u isto vrijeme internacionalnu večer, pa smo se s njima čuli i vidjeli preko video poziva. Ova radionica će mi ostati u lijepom sjećanju, a vještine koje sam naučio će mi dobro doći u mojem daljnjem obrazovanju.

Hrvoje Nuić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *