Humanitarni rad

Udruga EESTEC LC Zagreb kao neprofitna organizacija od svog osnivanja potiče humanitarni rad te svake godine organizira akciju kojom se skuplja veći financijski iznos za one kojima je pomoć potreba. Ovim akcijama svake godine dajemo primjer da se unatoč malom studentskom budžetu, uz trud i želju može pomoći ljudima. Najbolji način za prikupljenje financijskih sredstava učinio nam se kroz prodaju domaćih kolača i slastica na prostoru fakulteta i humanitarnim turnirom u Belotu.

Dan za druge

Ideja organiziranja humanitarnih akcija započela je 2008. godine kada se organizirala prodaja kolača i slastica na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, koje se članovi ispekli u svojim domovima.

 

Humanitarni turnir u Belotu

Organiziran u listopadu 2010. godine u suradnji sa Belot klubom Velebit prilikom čega je sav prihod doniran Kući sv. Terezije za nezbrinutu djecu.

 

humanitarnaZasladi dan i daruj nekom božićni san!

Već tradicionalna božićna humanitarna akcija organizira se u prostoru Kluba studenata elektrotehnike i računarstva „KSET“ kojom se prodajom domaćih kolača, slastica i palačinki skupljaju donacije.

prosinac 2010. – prikupljena sredstva donirana su dvjema obiteljima s teškim financijskim i zdravstvenim problemima.

prosinac 2011. –  sredstva su prikupljana za pomoć obitelji Gal čiji su članovi troje djece koje je ostalo bez oba roditelja te im je potrebna financijska pomoć za školovanje i svakodnevni život.  

prosinac 2012. – organizirana u suradnji sa studentskom udrugom BEST za pomoć obitelji Andričić. Akcijom smo prikupili financijska sredstva za samohranu majku troje djece, od kojih jedno boluje od cerebralne paralize.

prosinac 2013. – U duhu blagdana tri studentske udruge Fakulteta elektrotehnike i računarstva, EESTEC, IAESTE i BEST, odlučile su udružiti snage i organizirati humanitarnu akciju pod nazivom “Zasladi dan i daruj nekome božićni san”.

Pročitaj više »

prosinac 2014.  - I ove godine, već 5. godinu u nizu, EESTEC LC Zagreb u suradnji sa studentskim udrugama Fakulteta Elektrotehnike i Računarstva organizira humanitarnu božićnu akciju “Zasladi dan I daruj nekome božićni san”. Ove godine pridružilo nam se čak 5 udruga, KSET, BEST, IEEE, IAESTE I SUPEUS. Akcijom smo prikupili financijska sredstva za samohranu majku  dvanaestero djece, koja se nalazi u teškoj financijskoj situaciji.

Pročitaj više »

prosinac 2015. - Motivirani velikim uspjeh prijašnjih godina, već šestu godinu zaredom, EESTEC LC Zagreb u suradnji s ostalim udrugama s Fakulteta elektrotehnike i računarstva uspješno organzira humanitarnu akciju 'Zasladi dan i daruj nekome Božićni san'. Pronašli smo obitelj koja se našla u teškoj situaciji i odlučili im ovaj Božić učiniti barem malo sretnijim. 

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *