Leaders of Tomorrow 2, LC Munich (22.5.2015. – 29.5.2015.)

Posted on Posted in Uncategorized

Međunarodna radionica “Leaders of Tomorrow 2” održala se u Munchenu u razdoblju od 22.5. do 29.5. Tema ove stručne radionice bila je vodstvo te se sastojala od treninga na temu mekih vještina. U Munchen sam stigao u petak ujutro i budući da smo trebali čekati do podneva da se prijavimo u hostel, odmah smo krenuli u razgledavanje grada. Nakon razgledavanja grada krenuli smo s ice-breaking igrama kako bi se što prije upoznali i što bolje povezali. Budući da je radionica bila stručna, svaki dan smo imali po 8 sati treninga. Na treninzima smo obrađivali teme poput emocionalne inteligencije, motivacije, komunikacije, organizacijskog menadžmenta i sl. Treninzi su se održavali tako da su po dva certificirana EESTEC-ova trenera najprije održali kratku prezentaciju, a zatim se prešlo na praktični dio. U praktičnom dijelu smo primjenjivali znanje tako da smo u grupama dobili zadatak koji smo trebali izvršiti. S treninzima sam bio oduševljen jer smo bili toliko motivirani da smo unatoč konstantnom umoru uvijek davali sve od sebe da budemo što više aktivni. Stolci su uvijek bili postavljeni u krug tako da ni u jednom trenutku jedan od sudionika nije postao pasivan.

Svakim danom navečer smo imali refleksijske grupe u kojima smo u hostelskim sobama u opuštenoj atmosferi dijelili svoja mišljenja i ideje o treninzima koji su bili održani taj dan. Zadnji dan radionice nakon prezentacije jednog od sponzora imali smo „Kontaktforum“, odnosno speed dating s njemačkim tvrtkama. Imali smo priliku razgovarati s predstavnicima sedam tvrtki, od kojih su neke poznate poput Siemensa, MAN-a i BMW-a. Dobio sam priliku informirati se o mogućnostima zaposlenja u Njemačkoj te o značaju i primjeni mekih vještina u poslovnom svijetu. Sljedeći dan zaputili smo se u austrijske Alpe gdje se održao motivacijski vikend. Glavni cilj bio nam je dobro se odmoriti i dobiti motivaciju za daljnje razvijanje i primjenu stečenih vještina. Osim zabave održao se i trening te se išlo razgledavati predivan alpski krajolik.

Nažalost, sve je to završilo i morali smo se vratiti doma gdje su nas čekale naše fakultetske obaveze. Iako sam imao težak semestar nije mi nimalo žao što sam se odlučio prijaviti na tu radionicu jer mi je pružila pravo studentsko iskustvo. Preporučam svima da iskoriste priliku dok su studenti i da se prijave na što više radionica jer smatram da je iskustvo koje se na njima stekne neprocjenjivo.

Vilim Roller

 

DSCN1074

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *