Lokalni projekti

 

Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta

pk1Želite znati nešto što drugi studenti ne znaju i time se izdići iznad konkurencije? Željeli biste naučiti raditi u novom programu, no tečajevi su zbilja preskupi?

EESTEC LC Zagreb u suradnji s prof. dr. sc. Slavkom Krajcarom organizira besplatnu stručnu radionicu pod nazivom “Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“. Nakon pohađanja radionice u životopis ćete moći napisati: poznavanje osnova projektiranja rasvjetnih sustava u programu DIALux.

Na radionici će sudjelovati studenti FER-a, Arhitektonskog, Građevinskog te Grafičkog fakulteta, no ukoliko ste s nekog drugog fakulteta, slobodno se prijavite i vaša prijava će biti razmotrena.

Radionica će se održati u razdoblju od 13. do 15. svibnja 2014. U prvom tjednu, profesori s FER-a i sponzori iz industrije će kroz 3 dana upoznati studente s teorijom projektiranja i proračuna učinkovite i inteligente stambene i industrijske rasvjete nakon kojih će sudionicima biti pokazane osnove korištenja programa DIALux. Nakon održanih predavanja, studenti će podijeljeni u timove dobiti zahtjevniji zadatak čije će rješenje morati predati do 23. svibnja. Tijekom praktičnog dijela radionice, sudionicima će pomoć pružati profesori, kao i članovi udruge EESTEC koji imaju iskustva rada u spomenutom programu. Ovisno o kvaliteti rješenja, timovima će se uručiti nagrade za pokazani trud. Svi sudionici dobiti će certifikat o sudjelovanju koji će kasnije moći priložiti uz životopis.

pk2DIALux je program za modeliranje prostora i izračun učinkovite rasvjete u profesionalnoj primjeni. Rasvjeta postaje sve moćniji element u dizajnu i podizanju vrijednosti prostora te uz osnovnu ulogu pružanja dovoljne rasvijetljenosti za svakodnevne aktivnosti, postaje alat za postizanje brojnih vizualnih efekata i stvaranje različitih ugođaja kako u zatvorenim, tako i na otvorenim prostorima. Pravilnim rasporedom rasvjetnih tijela i odabirom energetski učinkovitijih žarulja mogu se ostvariti značajne uštede u potrošnji električne energije, dok se korištenjem automatike i senzora rasvjetni sustav može učiniti inteligentnim te tako dodatno poboljšati učinkovitost.