Međunarodni projekti

TOOL (svibanj 2016.)

Međunarodna radionica TOOL(Topic Oriented Optimized Learning), radionica za 15 studenata iz cijele Europe. Tema radionice je leadership, a naziv je “Leaders of Tomorrow III”. Osim akademskog dijela, internacionalni studenti imat će priliku upoznati Zagreb na jedan drukčiji način, a domaći studenti će imati priliku družiti se s njima i pokazati im Zagreb u najljepšem svjetlu.


CroApps (svibanj 2015.)

Međunarodna stručna radionica čija je tema razvoj mobilnih i web aplikacija. Na radionici je sudjelovalo 15 stranih studenata. Ciljevi radionice su da studenti prošire svoja znanja izvan okvira fakulteta, povežu se sa predstavnicima uspješnih tvrtki koje djeluju na istom području, ostvare kontakte s međunarodnim studentima te jednog dana možda i suradnju u profesionalnoj karijeri, te mnogi drugi. Predavanja su vodili prof dr. sc. Mario Kušek, doc. dr. sc. Krešimir Pripužić i doc. dr. sc. Marin Vuković sa Zavoda za telekomunikacije, te predstavnici velikih tvrtki poput SedamIT-a, mStart-a i CS-a


CroApps (lipanj 2014.)

cro2014 Danas se u svijetu koristi preko milijardu pametnih uređaja, a u najvećim app dućanima se nalazi preko 2 milijuna mobilnih aplikacija. Zaista je teško zanijekati utjecaj koji pametni mobilni uređaji imaju na današnji svijet. Gotovo ne postoji aspekt ljudskog života u koji se ovi mali uređaji ne bi mogli zavući i omesti vas ili vam pak pomoći u datom trenutku. Zahvaljujući tome tržište mobilnih aplikacija je ogromno, prilike se nalaze na svakom koraku, ideje frcaju na sve strane, mogućnost zarade je velika, a razvoj vezanih tehnologija je sve brži i dinamičniji.

Međunarodna stručna radionica održala se u razdoblju od 1. do 8. lipnja 2014. Cilj akademskog dijela radionice bio je upoznati studente s procesom izrade mobilnih i web aplikacija, od ideje do proizvoda. Radionica je studentima omogućila da od predstavnika uspješnih tvrtki (Gauss, Infobip, Infodom, CS Computer Systems, Asseco, Oasys i Apis) iz prve ruke saznaju sve o tehnikama izrade, vrstama, trendovima i najnovijim tehnologijama  iz područja mobilnih i web aplikacija.

Akademski dio radionica bio je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu sudionici su stekli teoretska i praktična znanja iz izrade mobilnih aplikacija, gdje su između ostalog imali priliku čuti predstavnike iz industrije mobilnih aplikacija i njihova iskustva. Drugi dio radionice bit će  usmjeren na praktičnu primjenu znanja stečenih kroz teorijska predavanja. Sudionici su podijeljeni u timove imali zadatak osmisliti projektni i poslovni plan, prototip i dizajn mobilne/web aplikacije. Na zatvaranju radionice timovi su prezentirali svoja rješenja, a najbolja rješenja bila su nagrađena.

Na radionici je sudjelovalo 15 stranih studenata iz raznih europskih gradova te studenti sa Sveučilišta u Zagrebu. Zbog međunarodnog karaktera stručne radionice službeni jezik je bio engleski. Prilikom podjele studenata u timove nastojali smo pomiješati strane i domaće studente kako bi se zbližili i razmijenili kontakte koje će u budućnosti moći koristiti za međunarodnu suradnju u profesionalnoj karijeri.

Nakon uspješno odrađenih predavanja i praktičnog dijela sudionicima je bio dodijeljen certifikat o sudjelovanju na “CroApps” međunarodnoj radionici, kojeg mogu priložiti u svoj CV.

Osim akademskog dijela međunarodne studente želimo upoznati s hrvatskom kulturom i njezinim prirodnim ljepotama. Od Turističke zajednice Grada Zagreba dobili smo službenog vodiča koji ih je poveo u razgledavanje grada. U subotu su strani studenti zajedno sa pobjedničkim timom otišli na izlet u Nacionalni park “Plitvička jezera.!

cro2014_3

 

Što međunarodni studenti misle o radionici?

nastiaAnastasiya Lyudvichenko, LC Munich

“The time in Zagreb was really awesome and I enjoyed every moment of it. The workshop „Croapps“ offered me so much.We got to listen to interesting lectures as well as the opportunity to visualize our idea of a mobile application in groups. I found many friends between the participants and the students of Zagreb and we really grew together. Except visiting lectures we had a sightseeing tour, played paintball and we even went to the zoo. I really enjoyed meeting students from different countries and I would really recommend to participate in such a workshop. Croapps was pretty well organized and the people from LC Zagreab are really great guys. I wanted to thank LC Zagreb for this amazing workshop once again and I will definitely come back one day.”

 

zoricaZorica Delić, LC East Sarajevo

“My love for technology as well as my desire to satisfy my curiosity, were the main reasons for me to join this workshop. Nowadays, smartphones has made our life comfortable, helps us to keep in touch with people and be more productive… This workshop was great opportunity for me to learn something new about mobile applications and make a successful app, visit some old friends and beautiful city of Zagreb.

So, it is time to say a big “thank you” to LC Zagreb for giving me the opportunity to be part of this awesome event and for many wonderful memories I have now!”


 

Back in Time (svibanj 2013.)

back1Međunarodna stručna radionica pod nazivom „Back in Time“ održavala se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u razdoblju od 13. do 19. svibnja 2013 u organizaciji eeStec LC Zagreba.

Tijekom radionice sudionicima su bile prezentirane razlike tehnologija nekada i danas. Kroz stručna predavanja i vježbe, profesori s FER-a upoznali su ih sa zastarjelim tehnologijama. Vanjski suradnici i sponzori iz industrije i poslovnog svijeta kroz interaktivne vježbe predstavili su najnovija dostignuća današnjice.

„Historia est magistra vitae“ moto je ove radionice, koja se bazirala na usporedbi tehnologija iz prošlosti i današnjice, s njihovim prednostima i nedostacima. Organizatori su svojim kolegama iz inozemstva pokazali i dio hrvatske kulturne baštine, kako kontinentalnog tako i obalnog dijela (koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim). Posjete znamenitostima, degustiranje hrvatske gastronomije i delicija te povijesni opis naše države također su bili dio ove radionice.

back2Ovakve radionice studentima u mnogočemu omogućavaju približavanje i razumijevanje određene tematike s područja modernih tehnologija (što treba zahvaliti profesorima i gostima predavačima), ali i ostvarivanje osobnih kontakata koji se mogu pokazati vrlo korisnima u daljnjem školovanju, usavršavanju, karijeri…

 

LC Zagreb to je već i dokazao kroz nekoliko radionica koje se održavaju svake godine, a kojima je i privukao pažnju studenata iz cijele Europe. Na radionici su osim naših kolega iz čitave Europe sudjelovali i studenti Sveučilišta u Zagrebu.

back3Pored tehničkog znanja sudjelovanjem na radionici svi sudionici imali su priliku upoznati nove ljude iz inozemstva i stvoriti nove kontakte. Izlet u Zadar bio je izvrsno mjesto za stjecanje novih prijateljstava.

Primaran zadatak udruge i svih radionica koje organizira svakako je omogućiti studentima stjecanje novih organizacijskih i komunikacijskih sposobnosti kroz kvalitetan timski rad, a time ujedno steći vrijedne kontakte s potencijalnim budućim kolegama i poslodavcima.

 

 

 


 

 

Risky Bussiness (svibanj 2012.)

risky1Međunarodna stručna radionica s temom upravljanja rizikom. Uz vodstvo prof. dr. sc. Nenada Debrecina te gostujuće predavače iz industrije i poslovnog svijeta sudionici su naučili važnost i metode upravljanja rizikom u projektima i kompanijama. Na radionici je sudjelovalo 15 studenata iz inozemstva te 20 studenata s Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

 

 

 

 

 


 

Modern telecommunications – linking people everywhere! (svibanj 2011.)risky2

„Modern telecommunications – linking people everywhere!“ je međunarodna stručna radionica održana u svibnju 2011. godine s temom modernih telekomunikacija. Na radionici je sudjelovalo 18 studenata iz Europe i 20 studenata s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U suradnji sa Zavodom za telekomunikacije i prof. dr. sc. Majom Matijašević sudionici su proširili znanja o mobilnim mrežama, evoluciji internetske tehnologije te konvergenciji internetskih i mobilnih mreža. Imali su priliku upoznati se s osnovama razvoja aplikacija za mobilne uređaje s Android operacijskim sustavom te raspravljati o društvenoj odgovornosti i održivom razvoju telekomunikacijskih tehnologija. Osim predavanja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva sudionici su posjetili Sveučilišni računalni centar kako bi proučili stvarne instalacije mrežnih tehnologija. U slobodno vrijeme sudionici su posjetili Tehnički muzej u Zagrebu, Varaždin i Pulu te se upoznali s ljepotama Hrvatske.

 


 

 

Nuclear technology – power your future (ožujak 2010.)

„Nuclear technology – power your future“ međunarodna je stručna radionica organizirana u ožujku 2010. godine koju je Hrvatsko energetsko društvo nagradilo godišnjom nagradom Hrvoje Požar za promociju energetike. Na radionici je sudjelovalo 23 studenta iz Europe te 25 studenata s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U suradnji s nuklearnom elektranom Krško, HEP-om i Fakultetom elektrotehnike i računarstva pod vodstvom prof. dr. sc. Nenada Debrecina organizirana su predavanja o budućnosti nuklearne energije i stručni posjet nuklearnoj elektrani Krško. U slobodno vrijeme sudionici su posjetili Tehnički muzej u Zagrebu i Pulu.
„Robotics, a synergy of mechanics, electronics and software“ je međunarodna stručna radionica koja je u svibnju 2009. godine okupila 23 studenta iz Europe i 24 studenta Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a bavila se robotikom i aktualnim dostignućima na tom području.


 

T4T (kolovoz 2009.)

„Training for trainers“ je međunarodna stručna radionica organizirana u kolovozu 2009. godine koja je sudionicima razvila „soft skills“ vještine poput komunikacije, prezentacije, vođenja projekata i timova, koje su inženjeru potrebne u svakodnevnom radu, a ne razvijaju se dovoljno formalnim obrazovanjem.


 

Chupakraba Electrico (svibanj 2009.)

Međunarodna radionica za 23 studenta iz Europe i 24 studenata FER-a. Događaj je imao 2 dijela: akademski dio ("Robotika, sinergija mehanike, elektronike i softvera") koji traje 4 dana i neakademski dio (izlet na Plitvička jezera, grad Varaždin, dvorac Trakošćan, obilazak tehničkog muzeja i razgledavanje Zagreba).


 Krabactronic electronic - Accelerated Embedded System Design using FPGA (2008.)

„Krabatronic electronic - Accelerated Embedded System Design using FPGA“ je međunarodna stručna radionica organizirana 2008. godine posvećena FPGA elektroničkim sklopovima koja je okupila 20 studenata iz Europe i 10 studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U okviru radionice profesori i asistenti s Fakulteta elektrotehnike i računarstva su kroz predavanja i praktičnu realizaciju upoznali sudionike s prednostima i trendovima tog područja elektrotehnike.