O radionici

CroApps je međcro2014unarodna stručna radionica čija je tema razvoj mobilnih i web aplikacija. Održava se u organizaciji međunarodne studentske udruge EESTEC LC Zagreb uz potporu vodstva Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER). Prva radionica održana je 2014. godine, a plan je održavanje radionice svake godine. Na radionici sudjeluje 15 do 20 stranih studenata te će se zbog toga predavanja održavati na engleskom jeziku, što je ujedno i savršena prilika za vježbanje i upoznavanje s engleskom stručnom terminologijom. Ciljevi radionice su da studenti prošire svoja znanja izvan okvira fakulteta, povežu se sa predstavnicima uspješnih tvrtki koje djeluju na istom području, ostvare kontakte s međunarodnim studentima te jednog dana možda i suradnju u profesionalnoj karijeri, te mnogi drugi.

Tema ovogodišnje radionice je programiranje aplikacija za Android operacijski sustav, a održati će se od 11. do 25. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Prvi dio radionice zamišljen je kao kratki tečaj objektno orijentiranog programiranja u Javi, a na predavanjima ćete, uz teorijski dio, rješavati i zadatke koji će vam biti potrebni za kasniju izradu aplikacije. U drugom dijelu, naučiti ćete se koristiti Android Studiom, izrađivati grafičko sučelje aplikacije, upoznati ćete se sa pojmovima poput “activity”, “intent”, “layout” i sl. te ćete imati priliku izraditi svoju vlastitu Android aplikaciju.

Predavanja će voditi prof dr. sc. Mario Kušek, doc. dr. sc. Krešimir Pripužić i doc. dr. sc. Marin Vuković sa Zavoda za telekomunikacije, te predstavnici velikih tvrtki poput SedamIT-a, mStart-a i CS-a. Ovaj dio radionice trajat će do 15. svibnja uz sudjelovanje hrvatskih i međunarodnih studenata.

Nakon radionice održat će se natjecanje u kojem će sudionici radionice dobiti priliku učvrstiti dobivene vještine te pokazati što su naučili. Najuspješniji rezultati bit će nagrađeni vrijednim nagradama.

Ako vas zanima programiranje i želite znati kako izrađivati Android aplikacije, a ne znate odakle bi krenuli, ova radionica je savršena za vas bez obzira na kojoj ste godini studija.

Prijaviti se možete do 08. svibnja u 23:55 h na linku.