O radionici

PLC+_logoPLC+ je besplatna stručna radionica u organizaciji studentske udruge EESTEC LC Zagreb koja će mladim i perspektivnim budućim inženjerima pružiti detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri susreću u industrijskoj automatizaciji. Radionica nudi mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu s programirljivim logičkim kontrolerima (PLC) te pruža mogućnost usavršavanja istih na praktičnim zadacima, u svrhu što bolje pripreme za rad u stvarnoj okolini. U suradnju na ovom projektu uključeni su Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju (ZESA) te Zavod za automatiku i računalno inženjerstvo (ZARI) s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu. Na radionici će sudjelovati 30 proaktivnih studenata FER-a s naglašenim interesom za područje industrijske automatizacije.

Radionica će se održati u razdoblju od 23. ožujka do 19. travnja 2015, a podijeljena je u dva dijela (akademski, odnosno teorijski dio te praktični dio). U teorijskom dijelu će sveučilišni predavači s Fakulteta elektrotehnike i računarstva održati predavanja tematskog sadržaja koji nije obuhvaćen nastavnim kurikulumom te nekoliko predavanja o projektnim zadacima dok će partneri radionice, inženjeri iz industrije pružiti sudionicima uvid u problematiku rada u industriji, opisati dosadašnje vlastito iskustvo rada u industriji te govoriti o drugim zanimljivim temama. Predavački tim na radionici čine izv. prof. dr. sc. Mario Vašak koji na FER-u održava tečajeve za rad s PLC-ovima, prof. dr. sc. Stjepan Bogdan (ZARI), doc. dr. sc. Damir Sumina i doc. dr. sc. Igor Erceg (ZESA) te predavači iz Siemensa i ostalih tvrtki partnera na projektu. U praktičnom dijelu radionice sudionici će primijeniti stečena znanja za rješavanje složenih problemskih zadataka. Pri rješavanju zadataka, sudionicima će, u skladu s potrebom, pomoć pružiti profesori koji čine predavački tim na radionici. Svi sudionici dobiti će certifikat o sudjelovanju koji će kasnije moći priložiti uz životopis.

Pobjednički tim radionice osvaja višednevni stručni posjet Siemensovoj tvornici u Ambergu i glavnom sjedištu u Nurembergu, Njemačka. Troškovi putovanja i smještaja će biti u potpunosti pokriveni.

Prijave su moguće do 17.3. na: http://goo.gl/SnC0ke.


NEV-EL

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *