RoboMAC 2013, Skoplje, (10.03.2013.-17.03.2013.)

Posted on Posted in Posjećeni eventi

robomac-2013-300x153

RoboMAC 2013 četvrti je u nizu RoboMAC organiziran u Skopju u suradnji s IEEE. Radionica na kojoj je  sudjelovalo 30 članova EESTEC-a i IEEE-a iz cijele Europe, od kojih su šest bili članovi LC Zagreb, te studenti sa  Sveučilišta sv. Ćirila i Metoda u Skoplju održana je od 10. do 17. ožujka 2013. godine.

Akademski dio sastojao se od praktičnog dijela te predavanja. U praktičnom dijelu, sudionici su bili podijeljeni u nasumično odabrane timove u kojima su sastavljali i programirali robote. Postojao je izbor između 5 kategorija robota: Robotska ruka, Humanoid, Sumo, Maze i Pololu. Svaki tim prezentirao je svoj rad na završnom natjecanju održanom 16. ožujka, te je odlukom žirija svaka kategorija dobila pobjednika. Osim praktičnog dijela, sudionici su imali priliku prisustvovati na osam predavanja održanim na engleskom jeziku od strane sveučilišnih profesora.

Drugi dio radionice odnosio se na upoznavanje sa Skopljem, Makedonijom te makedonskom kulturom. Sudionici su imali priliku posjetiti znamenitosti  Skoplja i uživati u svakodnevnom razgledavanju gradu. Raznolikost kultura bila je predstavljena na internacionalnoj večeri na kojoj je svaki od sudionika kroz hranu, pića i glazbu predstavio svoju zemlju . Vinska noć organizirana je u Makedonskoj kući za operi i balet u Skoplju s ciljem promidžbe makedonske vinske kulture. Na večeri  su bili predstavljena bijela i crvena vina kombinirana sa odgovarajućom hranom i glazbom.

RoboMAC 2013 bio je savršena kombinacija učenja i zabave i svi se slažemo u jednom – bio je to jedan od najboljih tjedana ikad!

Tena Vlahović, 8.5.2013.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *