Soft Skills:

Jedinstvena formula za uspjeh kako u poslovnom tako i u privatnom životu ne postoji. Kako bi se uspješno napredovalo potrebno je upoznati se sa raznim metodama i razvijati i širiti spekatar vještina kojima raspolažemo. Pri tome je bitno razumjeti kako za napredak karijere nisu isključivo bitne tehničke vještine (ili "hard skills"), štoviše samo 15% ukupnog uspjeha proizlazi iz znanja tehničkih vještina, dok ostalih 85% ovisi o vještinama komuniciranja sa drugima, organizacijskim vještinama i sposobnosti da se predstavimo u što boljem svjetlu.

Takve vještine nazivaju se mekim vještinama i donose mnogo koristi, od lakšeg komuniciranja i razumijevanja ljudi oko nas, do izbjegavanja (ili ublažavanja) sukoba na radnom mjestu te povećanje efikasnosti i produktivnosti unutar tima. Osim toga meke vještine omogućuju pojedincu da sebe predstavi u najboljem svjetlu čime mu olakšava zaposlenje te pruža mogućnost da uspješno i elokventno prezentira svoje ideje i mišljenja.

Academy:

U današnjem svijetu svako dodatno iskustvo u životopisu može predstavljati prednost nad konkurencijom i olakšati zapošljavanje.

Meke vještine su upravo ta točka životopisa na koju poslodavci često obraćaju pozornost.

"Hard skills will get you the interview, soft skills will get you the job."

Upravo zato EESTEC LC Zagreb u suradnji sa tvrtkama iz poslovnog svijeta već četvrtu godinu po redu organizira Soft Skills Academy, besplatnu trodnevnu radionicu mekih vještina, a koja prima čak 60 participanata što ju čini najvećom takvom radionicom u regiji. SSA će ove godine biti održana od 9.12. Do 11.12., a studenti će na radionici imati priliku kroz tri dana sudjelovati na interaktivnim treninzima, koje će voditi međunarodni certificirani EESTEC treneri te će tako stjecati znanja koja ne uče tijekom šokolovanja, a koja će im biti potrebna za rad nakon završenog fakulteta. Po završetku radionice svaki redovni polaznik dobiva certifikat o sudjelovanju i dodatak sa opisima svih odslušanih predavanja koji se može priložiti uz životopis prilikom prijave za posao.

Prijave za SSA otvaraju se 14.11., a traju sve do 2.12.